Maak jij gerechten om duimen en vingers bij af te likken?

gezond eten bovenaanzicht
Nieuws

Wil je graag iets betekenen voor De Karmel, De Hagaard, Heibrand of De Kalei? In de weekends en vakantieperiodes zoeken we vrijwilligers die mee willen koken.

1) Heimwee naar je oudleidings-, verbonds-, of kookploeg? Je kan de tijd van toen herbeleven door samen enkele dagen of een weekend in de zomer te komen resideren. Met jouw groepje vrienden of familie proef je er de sfeer van een Chirohuis. Ook je kinderen zijn welkom, die hebben er de tijd van hun leven! Dankzij de groene, veilige speelplekken voelen ook zij zich snel thuis.

2) Beleef een cocktail van inspanning en ontspanning, voldoening en plezier: Je steekt als tijdelijke resident de handen uit de mouwen. Naast helpen in de keuken ben je het aanspreekpunt voor de logerende groepen en vul je bv. toiletpapier aan, leent spelgerief uit, noteert meterstanden en doet een check na vertrek van de groep, wat betreft lichten, ramen en deuren.

3) Geen zorgen, alles is voorzien! Verblijven op een van onze charmante domeinen doe je in een afzonderlijke weekendresidentie met slaapkamers voor max. 12 personen, een plek waar je je kan ontspannen, eigen sanitair en keuken. Enkel voor lakens, handdoeken en je favoriete gezelschapsspel zorg je zelf.

4) Lekker eten en drinken: Je kookt de smakelijkste verse maaltijden voor een groep in volpension, dan kan je er zelf van mee-eten. Bij een zelfkookgroep breng je eigen eten mee. Drank is altijd voorzien. Weekendresident zijn betekent samen met je ploeg tijd nemen voor een gezellig ontbijt, voor een aperitiefje, voor lachen en gezellig bijpraten.

5) We zijn flexibel: Aankomen op vrijdagavond of zaterdagochtend? Tussen het koken door de bossen intrekken of een citytrip doen? Net als voor onze klanten is ook voor jou maatwerk mogelijk: het aankomst- en vertrekmoment van je ploeg verschilt bijvoorbeeld van huis tot huis. Dat geldt ook voor het concrete takenpakket. Kom je helpen bij een volpension, dan spreekt het voor zich dat er meer handen in de keuken nodig zijn dan wanneer groepen zelf koken. Voor die laatsten is soms enkel permanentie nodig.

Tip: Neem voor alle zekerheid contact op met de huisverantwoordelijken, zodat je vooraf goed weet wat van je verwacht wordt.

Dit zijn mogelijke taken:

  • Het ontbijt klaarzetten, koffie maken
  • Het middagmaal/avondmaal bereiden of de kok van het huis ondersteunen
  • Het lavertje voor de leiding voorzien
  • Afwassen
  • Spelmateriaal uitlenen
  • Controleren of alle ramen en deuren gesloten zijn na vertrek van een groep
  • Kijken of alle lichten zijn gedoofd na vertrek van een groep
  • Nakijken of een kampvuur volledig gedoofd is (?)
  • Alert zijn voor het naleven van de specifieke huisregels, in het bijzonder voor nachtlawaai